Skip to main content

Wil je het maximale uit je balkon halen? Een slimme en stijlvolle manier om dat te doen, is door het toevoegen van een comfortabel bankje. Of je nu ’s ochtends van je koffie wilt genieten, een boek wilt lezen of ’s avonds wilt ontspannen, een balkonbankje biedt de perfecte plek om lekker van je balkon te genieten. Lees in deze blog vijf zit-opties, perfect voor verschillende balkonafmetingen:

  1. Hoekbank voor maximaal comfort: Hoekbanken zijn een slimme keuze voor balkons met een minimale ruimte. Deze banken passen perfect in de hoek van je balkon, waardoor je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte. Meet de hoek zorgvuldig op en kies een hoekbank die precies past, zodat je elke centimeter benut.
  2. Love seats voor met z’n tweeën: Creëer een intieme sfeer op je balkon met een gezellige love seat. Deze compacte bankjes bieden ruimte voor twee personen en zijn ideaal voor net wat meer comfort. Bekijk bijvoorbeeld deze love seat. Meet de breedte van je balkon nauwkeurig op om te zorgen dat de love seat perfect past zonder de ruimte te overweldigen.
  3. Twee Persoonsbankjes voor de gezelligheid: Als je graag gasten uitnodigt of gewoon ruimte wilt om comfortabel te zitten, overweeg dan een twee persoonsbankje van de IKEA. Deze bankjes bieden voldoende zitruimte voor jou en je gasten, zonder te veel ruimte in beslag te nemen op je balkon. Let op de lengte en breedte van je balkon om ervoor te zorgen dat het bankje goed past en nog steeds voldoende ruimte overlaat voor andere meubels of decoraties.
  4. Eén persoonsstoel voor je eigen ontspannen momenten: Als je balkon slechts ruimte heeft voor één persoon, is een comfortabele één persoonsstoel de perfecte keuze. Kies een stoel met zachte kussens en een stevige rugleuning, zodat je optimaal kunt ontspannen en genieten van je vrije tijd. Meet de beschikbare ruimte zorgvuldig op om te voorkomen dat de stoel te groot wordt voor je balkon.
  5. Multifunctionele bankjes voor flexibiliteit: Voor balkons die multifunctioneel moeten zijn, zijn multifunctionele bankjes een slimme keuze. Deze bankjes kunnen gemakkelijk worden gebruikt voor opbergruimte waardoor je meer ruimte hebt voor andere activiteiten. Ook kan je denken aan een uitschuifbare tafel. Bekijk bijvoorbeeld deze 3in1 Balkonset van Balkonstudio. Zorg ervoor dat je de afmetingen van het opgevouwen bankje controleert om te zien of het past in de opslagruimte op je balkon.
bank op je balkon

Ongeacht welk type bank of stoel je kiest, het is van belang om de afmetingen van je balkon nauwkeurig op te meten voordat je een aankoop doet. Door rekening te houden met de beschikbare ruimte en je specifieke behoeften, kun je een bankje vinden dat perfect past en de ideale plek creëert om te ontspannen en te genieten van je buitenruimte. Met deze vijf opties heb je alles wat je nodig hebt om je balkon om te toveren tot een oase van rust en comfort.