Skip to main content

Geniet van de zomer

Heb je ook een klein, maar heerlijk terras of balkon, waar je heerlijk van de zomer kunt genieten? Met de volgende 7 tips maak je er een functionele, maar knusse, buitenruimte van. In deze blog gaan we het hebben over de onderstaande onderwerpen:

  • Privacy
  • Vlakke basis
  • Multifunctionele balkon meubels
  • Schaduw
  • Verticaal tuinieren
  • Sfeervolle verlichting
  • Voor de “lol”

1. Een beetje privacy

Het hebben van een balkon kan je een geweldig uitkijkpunt geven op je omgeving. Aan de andere kant betekent het echter ook dat je door iedereen gezien mag worden. Een beetje privacy kan nooit kwaad. Bij je plaatselijke bouwmarkt, tuincentrum of online vind je een breed scala aan balkonschermen. Ze hebben meestal een standaard collectie, maar veel bieden de mogelijkheid om je eigen privacyscherm op maat te laten maken. Je kunt ook kiezen voor een rieten of bamboe scherm. Dat geeft je balkon of terras een natuurlijkere uitstraling. Deze mat van de gamma heeft voor veel balkonnetjes de juiste hoogte. Planten doen het ook goed om pricacy te bevorderen. Kies bijvoorbeeld voor een universele plantenbak waar je wat hogere planten in plaatst.

2. Een vlakke basis

Zorg voor een vlakke bodem op je balkon, zodat je geen last hebt van wiebelende tafels en stoelen. Op een terras kun je tegels of planken gebruiken als die nog niet vlak zijn, en die kun je natuurlijk ook op een balkon gebruiken. Denk alleen aan de afwateringspunten, zodat eventueel regenwater gemakkelijk kan wegstromen. Afvoer is belangrijk, omdat je niet wilt uitglijden op een natte vloer, dus om je te helpen zijn er een aantal speciale, in elkaar grijpende antislip balkonmatten en tegels verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs. De IKEA heeft hier goede oplossingen voor. Sommige hebben zelfs een gootsysteem, speciaal ontworpen voor snelle afvoer. Ze zijn eenvoudig te installeren en schoon te maken, en als je ooit verhuist, kunt u ze gewoon optillen en meenemen.

3. Multifunctionele balkonmeubels

Wil je je balkon of terras vooral gebruiken om te loungen, werken of dineren? Kies het meest geschikte meubilair voor uw behoeften. Veel balkon meubelen zijn slim ontworpen om je ruimte te besparen. Bijvoorbeeld een 3in1 balkonset. Deze balkonset heeft veel opbergruimte. Een tweepersoonsbankje zodat je samen lekker koffie kan drinken en een uitschuifbare tafel. Bekijk de balkonset.  Klapstoelen en tafels maken ook de broodnodige ruimte vrij als ze niet in gebruik zijn. Wil je uitgebreid relaxen en een luxe loungebank op je balkon dan kan dat met een hoekbank. Deze hoekbank op balkon van Balkonstudio heeft zelfs een uitklapbare tafel!

Balkonset tafel large

4. Voeg wat schaduw toe

Tijdens de heetste uren van de dag blijf je waarschijnlijk liever in de schaduw. Voor terrassen is er een enorme keuze aan parasols, zonnezeilen en tenten om uit te kiezen. Woon je echter in een flatgebouw en wil je een (nieuwe) buitenzonwering plaatsen, vraag dan aan de beheerder van het gebouw of er regels zijn waarmee u rekening moet houden. In sommige gevallen zijn er al afspraken gemaakt om ervoor te zorgen dat iedereen een bepaald type zonwering gebruikt. Je kunt ook voor een wat eenvoudigere oplossing gaan. Denk aan een halve parasol die op elk balkon past!

5. Verticaal tuinieren

Er zijn zoveel geweldige ideeën om een ​​saaie muur om te toveren in een heerlijke tuin! Natuurlijk kun je de deur uit om een ​​paar handige wandrekken en bloempotten te kopen, maar je kunt ook je eigen unieke versie maken. Voor minder dan 25,- hebben wij een oplossing die je zelf kunt maken. Bekijk daarvoor deze blog. Het is een geweldige manier om je eigen unieke verticale tuin te maken. Het enige wat je dan nog hoeft te doen, is je eigen persoonlijke touch toevoegen met planten. Je kun deze vullen met je favoriete planten of kruiden.

Verticale tuin balkon

6. Sfeervolle verlichting

Kaarsen kunnen geweldig zijn om de stemming te bepalen, maar de wind kan nogal een stemmingsbreker zijn. Zet je kaarsen in glazen houders, lantaarns of lege jampotten en dat probleem zal snel worden opgelost. Er is een enorm assortiment aan sfeerverlichting verkrijgbaar in alle soorten en maten. Van vrolijke lantaarns en energiezuinige tuinverlichting op zonne-energie tot eenvoudige kerstverlichting. Er is meer dan genoeg om uit te kiezen. Vergeet niet om ervoor te zorgen dat alle elektrische verbindingen zijn beschermd tegen regenwater en / of vocht.

7. Gewoon voor de lol!

In mijn blog ‘de ontwikkeling van 3in1 balkonset’ schrijf ik over de ontwikkeling van het multifunctionele meubel voor op je balkon. Leuk om deze even door te lezen en jezelf te laten inspireren met foto’s van de balkonset.