Skip to main content

Pas buiten op binnen aan

Je balkon is het verlengde van je woning. Probeer daarom zoveel mogelijk dezelfde stijl aan te houden. Zo creëer je eenheid en kan je gemakkelijk spullen van binnen naar buiten verplaatsen. Zoek accessoires in dezelfde kleurtinten als in je woning, zoals kussens. De foto’s in deze blog zijn ingericht door Woonvlijt. Een kleed doet ook wonderen en maakt het in 1 opslag een stuk warmer.

Kies de juiste meubels

Een van de belangrijkste elementen op je balkon zijn misschien wel het kiezen van de juiste meubels of balkonsetjes. Wil je gezellig kunnen eten op je balkon, ga dan voor een tafeltje. Een balkon is vaak niet groot genoeg voor afzonderlijke zitjes en meubels. Kies het soort balkonset dat bij jouw wensen past en overweeg multifunctionele meubels. Dat zijn meubels die verschillende functies hebben zonder dat het te veel ruimte in beslag neemt, handig voor kleinere ruimtes. Groot denken op kleine ruimte? dat kan ook door bijvoorbeeld een hoekbank die opmaat gemaakt is voor je balkon.

Gebruik veel balkonplanten 

Ondanks de beperkte vierkante meters kan je je balkon eenvoudig omtoveren tot een groene oase waar je gegarandeerd een tuingevoel van krijgt. Hang bijvoorbeeld mooie hangplanten aan de reling met een balkonbak. Of gebruik de wanden om verticaal te tuinieren. Creëer met verschillende lagen groen meer diepte op je balkon. Door bijvoorbeeld potten neer te zetten en hoge boompjes.

Zit, werk en opbergruimte

Je wilt je balkon voor allerlei doeleinden kunnen gebruiken. Zo wil je er kunnen ontspannen, eten en er misschien ook wel kunnen werken. Kleine opvouwbare tafels zijn ideaal voor kleinere balkons, het neemt niet te veel ruimte in beslag. Gebruik je de tafel niet dan kan je het leuk aankleden om het aanzicht naar buiten wat fraaier te maken. Zo wordt je balkon meer een onderdeel van je woning. Een opgeruimd balkon is het halve werk. Dus zorg voor opbergruimte van je stoffer en blik, emmer en spullen van het verpotten. Wil je meer comfort en bijvoorbeeld met bezoek op het balkon zitten? Denk dan groot op de kleine ruimte door bijvoorbeeld een hoekbank met balkontafel te plaatsen.

Denk groot – verticaal tuinieren

Vaak is de balkon ruimte niet groot genoeg voor alle wensen die je hebt. De ideale oplossing als je toch veel groen kwijt wilt, is verticaal tuinieren. Je kunt een verticale tuin zelf maken of aanschaffen. Plaats je de tuin tussen de reling en de gevel? Let dan goed op dat je enkele centimeters speling overhoudt in de keuze die je maakt. Zo kan je het eenvoudig monteren en later misschien weer demonteren.

Benieuwd naar styling tips op het balkon? bekijk de website van woonvlijt.