Skip to main content

Klein balkon inrichten

Een balkon voor twee personen? Dat kan! Dit jaar vinden we het meer dan ooit de moeite waard om te investeren in de buitenruimte van je appartement. Een schattige en gezellige oase – of het nu groot, klein of ergens daar tussenin is. Covid heeft ons doen beseffen dat we met het thuiswerken ook buiten kunnen werken.

Balkon inspiratie

Het is belangrijk op te merken dat je geen grote buitenruimte nodig hebt om er een ruimte van te maken waar je van houdt! Zelfs de kleinste buitenruimtes hebben een enorm potentieel – en met wat groen, kleine meubelen en verlichting is vanalles mogelijk. Hier zijn een aantal ideeën met meer inspiratie om je kleine balkon om te toveren in een gezellige, stijlvolle oase.

Balkon ideeën 

Zelfs als je buitenruimte ongewoon gevormd is (denk aan driehoekig of gewoon heel klein), bestaat daarvoor de perfecte zitplaats! De tijd die je deze zomer in je buitenruimte doorbrengt, maakt het de moeite waard om te zoeken naar de beste balkonsets om een klein balkon in te richten. En vanaf daar kun je de toeters en bellen toevoegen om het compleet te maken. Bijvoorbeeld met balkonbakken voor een groene oase.

Een klein balkon inrichten

Klein balkon inrichten

Het is niet gemakkelijk om precies te weten wat er op je balkon mogelijk is qua meubiliar.

Hieronder hebben wij wat ideeën verzameld voor het inrichten van een klein balkon:

• Klapstoelen: de stoelen die je bij IKEA vindt, variëren van $ 9,99 tot $ 29,99 en zijn zowel klein als draagbaar.

• Een kleine balkonset: Balkonsets zijn perfect voor kleine balkons en extra gezellig als het nodig is om jou en je huisgenoten te voorzien van een zitplek. Zorg ervoor dat je de afmetingen controleert voordat je koopt om er zeker van te zijn dat het past! Bijvoorbeeld met deze maatwijzer.

• Een hoekbank op balkon: een hoekbank super luxe omdat je er meer mensen op kunt plaatsen als dat nodig is. Het voordeel van banken – ze bieden doorgaans meer comfort en de opties zijn eindeloos – zoals traditioneel hout, teruggewonnen rustiek hout of vintage chic. Deze hoekbank voor balkon is gemaakt van gecertificeerd PEFC hout en heeft zelfs een tafel die je kunt opbergen voor een extra zitplek!

o Tip: Leg een plaid of deken van faux schapenvacht op je bank om hem wat op te warmen.

• Verticale balkontuin: het beste van deze? Ze zijn aanpasbaar en zo gemakkelijk te maken! Stapel wat houten pallets op elkaar en volg de instructies. Bewerk ze volgens deze blog en dan heb je in een oogopslag een groene oase. Voor een koopje!

• Slim denken op een klein balkon: je balkon is het verlengde van je woning. Probeer daarom zoveel mogelijk dezelfde stijl aan te houden. Zo creëer je eenheid en kan je gemakkelijk spullen van binnen naar buiten verplaatsen. Zoek accessoires in dezelfde kleurtinten als in je woning, zoals kussens. Lees meer in deze blog.

En verder.. Kies een thema:

De eerste stap naar het creëren van je buitenoase: denk aan een thema of stijl waar je van houdt. Of het nu gebaseerd is op een kleurenpalet, ontwerpstijl, textuur of materiaal (zoals hout, vlechtwerk, enz.), of zelfs een kunstwerk dat je hebt – de keuze is aan jou!

• Weet je niet zeker wat je favoriete ontwerpstijl is? Klik hier om erachter te komen.

• Zoeken naar inspiratie? Pinterest is altijd een geweldige bron!

Meet de ruimte

De volgende stap? Het is altijd handig om de grootte van je buitenruimte te kennen voor als je gaat bestellen. Bijvoorbeeld een buitenkleed, meubels en accessoires zoals lichtslingers.

• Deze balkonset is voor elk balkon geschikt en is een bank met tafel en opbergruimte. Maar je moet wel even de diepte van je balkon opmeten!

Wat heb je, wat heb je nodig?

Bedenk voordat je geld uitgeeft wat je al hebt. Kijk eens rond in je appartement, berging en ouderlijk huis (daar gaan we voor!). Als er banken, lampen, bijzettafels, dekens, manden of kleine tapijten zijn die werken, waarom neemt u ze dan niet mee naar buiten?

Bedenk daarna wat je buitenruimte nog meer gezellig en ontspannend zou maken. Maak een lijst, blader door meer inspiratie online en beslis wat je echt wilt in je ruimte.