Skip to main content

In onze Blogs lees je met regelmaat dat we adviseren om groen op je balkon toe te passen! Daarom hebben we hierbij een eenvoudig stappenplan om zelf een verticale tuin te creëren van een gerecyclede pallet(s). Goed voor het milieu maar ook voor je portemonnaie! Want voor 24,35 ben je klaar. Als je geluk hebt kan je de pallet gratis ophalen bij een plaatselijke tuin- / doe-het-zelf winkel. Lees hieronder de 5 stappen om zelf de verticale tuin te maken. 

Wil je toch liever een eenvoudige oplossing voor planten op je balkon? bekijk dan onze duurzame balkonbak.

Materialen verticale tuin

Pallet 120*80*15 (voorbeeld)

Antiworteldoek (130*90 = 10cm marge rondom)

Schuurpapier 

Nietpistool en nietjes (deze kan je huren bij doe-het-zelf winkels)

Potgrond 

Vetplanten of andere planten naar keuze 

Stappenplan:

1. Schuur eventuele ruwe plekken op je pallet. 

2. Leg het antiworteldoek over de achterzijde van je pallet. Niet het doek langs de achterkant, onderkant en zijkanten van de pallet, zorg ervoor dat de hoeken ingeklapt worden op de hoeken. Niet deze rondom goed vast. 

3. Leg de pallet plat en giet de potgrond door latten en druk de aarde stevig aan. Laat voldoende ruimte over om te beginnen met het planten van je (vet)planten.

4. Begin met het plaatsen van de planten van de verticale tuin. Begin onderaan de pallet en eindig bovenaan. Zorg ervoor dat de grond stevig in elke laag zit terwijl je omhoog gaat. Voeg indien nodig meer aarde toe, zodat de planten aan het einde stevig op elkaar staan.

5. Geef je verticale tuin goed water en laat deze 1 tot 2 weken horizontaal staan ​​zodat de planten wortel kunnen schieten. Na 1 tot 2 weken kun je hem rechtop zetten.

Geniet lekker van wat extra groen op je balkon door deze verticale tuin!! Wil je toch liever een gemakkelijke duurzame oplossing? Kies dan voor onze Balkonbak. Deze is gemaakt 100% gerecycled hout en is te bevestigen aan elke balkonreling.